Apartmani Marija, Klimno - Otok Krk
Kontakt / Kako do nas?
Apartmani Marija, Klimno - Otok Krk
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch
Hrvatski English Deutsch
1 2 3 4 5 6 7 8

Klimno, otok Krk

S turističkog je gledišta Klimno jedno od “uporišta“ dobrinjskog turizma a širi mu značaj daje crkvica svetog Klementa.


Klimno, otok Krk, HrvatskaIako minijaturna, ova crkvica, gotovo kapela, poznata je u širim razmjerima po baroknoj oltarnoj pali, jednome od zaštićenih spomenika kulture u Hrvatskoj. A nasuprot crkvici uočit ćete sidro, koje između ostalog asocira na jedno od najstarijih brodogradilišta na otoku Krku, utemeljeno upravo u Klimnu. Klimno, more i brodarstvo u tijesnoj su vezi i čine cjelinu– nekad i sad...
 

Trgovina
Trgovina se nalazi u centru mjesta, radi svakodnevno (u sezoni od 07-21h osim nedjelje kad radi od 07-13h). U njoj možete svaki dan kupiti svježe pekarske proizvode, friško meso te povrće i voće.

Kiosk

Kiosk se nalazi na promenadi, u sezoni radi svaki dan od 07-20h a u njemu možete kupiti strane novine, duhanske proizvode i sl.

Gdje kupiti ribu?
U Klimno dolaze svakodnevno ribari (u jutarnjim satima) od kojih direktno možete kupiti frišku ribu iz jadranskog mora. Stoga nije potrebno da kupujete smrznutu ribu u trgovini ili da krećete u neko drugo mjesto u kupovinu ribe!

Gastro ponuda
U Klimnu se nalazi ukupno pet ugostiteljskih objekata. U centru mjesta se nalaze Restaurant „Žal“ i Restaurant „Oleander“ koji nude specijalitete iz domaće i internacionalne kuhinje. Restaurant „Žal“ možemo izdvojiti iz ponude s obzirom da je direktno na moru te da ima atraktivan akvarij s morskim ribama. U oba restorana možete koristiti besplatni Wi-Fi internet.

Jutarnju kavu možete popiti u Caffe baru „Klement“ koji osim toga na ljepo uređenoj terasi nudi sladoled i razne voćne kupove. U „Klementu“ možete također koristiti besplatni Wi-Fi internet.

Odmah do trgovine nalazi se Pizzerija „Lanterna“ koja nudi raznovrsne pizze, pašte i njoke. Nakon što obavite kupnju u trgovini, popite kavu na terasi s pogledom na more.

Na ulazu u Klimno smjestio se Auto kamp „Slamni“ koji je 2011. godine otvorio vrata gostima. U kampu se nalazi bistro koji nudi jednostavna jela, pizze, šurlice i sl. Ove godine se u kampu otvara i konoba koja će po narudžbi spremati raznovrsna domaća jela. U bistrou „Slamni“ možete također koristiti besplatan Wi-Fi internet.
Turističke agencije
Paralela tours nalazi se odmah iznad pizzerije „Lanterna“. U njoj možete dobiti sve turističke informacije, promjeniti novac... Agencija radi dvokratno, od 9-12h i 17-21h.

Wi-Fi internet
Wi-Fi internet možete koristiti na sljedećim mjestima u Klimnu: Caffe bar Klement, Restaurant Žal, Restaurant Olenader i  Bistro Slamni.

Igrališta
Igralište za mali nogomet, košarku i boćanje nalazi se 100 metara od centra mjesta. Dječje igralište s ljuljačkom, klackalicom i malim toboganom nalazi se na promenadi.

Banka, bankomat i pošta
Najbliža banka nalazi se u Malinskoj a bankomat u Šilu (PBZ). Poštanske urede možete pronaći u Šilu, Dobrinju i Malinskoj. Poštanski sandučić možete pronaći i u Klimnu, nalazi se odmah uz trgovinu.

Marina, servis plovila i slično
Klimno ima povijest dugu više od 150 godina vezanu uz brodogradnju i servis plovila. Danas u Klimnu imamo tri suhe marine, dva brodogradilišta i jedan sevis brodskih motora. Ukoliko dolazite u Klimno s Vašim plovilom i potreban Vam je vez, obratite se na jednu od sljedećih adresa ili brojeva telefona:

Klimno Marine d.o.o.
www.klimno-marine.hr / [email protected]
Gsm: +385/98/902 7802

Plaže
Uređena šljunčana plaža nalazi se nasuprot centra mjesta. Plaža je opremljena tušem, kabinom za presvlačenje, rampom za invalide, igralištem za odbojku, pješčanikom za klince i golom za vaterpolo. Osim toga na plaži možete unajmiti ležaljke, suncobrane i pedaline.

Osim na ovoj plaži, u Klimnu možete pronaći još nekoliko manjih plaža. Na ulazu u Klimno nalazi se „Komoriška“ plaža s finim morskim pjeskom. Na izlazu iz uvale, nalaze se još dvije plaže. Jedna od toga je šljunčana dok je ona druga s malo većim kamenjem.


 

Saznaj više na stranicama TZO Dobrinj!

Klimno na otoku Krku, najljepše mjesto za vaš godišnji odmor!